Written by Becca Green

Industrial dairy home tour: ‘I can’t believe we’ve made it liveable!’

The challenge of transforming a run-down industrial dairy in south London into a family home was an amazing journey.

open plan kitchen area

Image: Darren Chung

Beth Dadswell and her partner Andrew Wilbourne live in this two-bedroom detached renovated dairy in Herne Hill, south London. The couple bought the property for £925,000 in 2015 and have spent £272,000 renovating. Take a tour of this amazing and unique property below.

Industrial-inspired living

crittall style doors

Image: Darren Chung

New industrial steel windows and doors lead out onto a front courtyard garden. At the far end, the original dairy doors have been reinstated to divide off space for parking. The plastic roof in the front courtyard was removed, but the steel girders remain in homage to the building’s industrial past. ‘We didn’t come into this project thinking let’s make this into a Parisian courtyard but I love the ambience there.’

Contemporary kitchen

grey industrial kitchen

Image: Darren Chung

Beth designed the kitchen, which features routed MDF door fronts with industrial-style handles, a natural stone worktop from Levantina, and tactile, warm-toned tiling. In terms of styling, a statement chandelier, trailing plants and a rustic tablescape all create a modern scheme.

Light-filled bedrooms

parquet bedroom flooring

Image: Darren Chung

Upstairs, Beth and Andrew were keen to preserve the ‘wonky rafters’ and chose a parquet flooring from Barbers Flooring. The interior design – a mix of contemporary furniture, dark metals, plaster pink walls and grey cabinetry feels luxurious and effortlessly minimal. ‘The styling probably ended up a bit more polished than we planned and a little less rough around the edges,’ says Beth.

Serene shower room

modern shower room

Image: Darren Chung

Beth sourced the shower and sanitaryware from Duravit and the gold brassware from Bert & May tones in beautifully with the plaster pink walls. Beth and Andrew fitted a skylight above their shower, creating a stunning spot for star gazing while washing. The tiles have a pearlescent, semi-transparent finish, which also helps to reflect the light.

What do you think of this unique family home? Tweet us @goodhomesmag or post a comment on our Facebook page

read a free issue of good homes magazine

 

RELATED ARTICLES

Take a tour of this compact but stylish houseboat

Tour this restored Art Deco-inspired home in Yorkshire

Top interior design trends for autumn winter 2020